Lavide geeft update aangaande noteringsmaatregel

14 April, 2023 07:39

Lavide Holding NV (‘Lavide’) ontving vandaag bericht van Euronext waarbij het gewezen wordt op het verstrijken van de uiterste termijn van de noteringsmaatregel die sinds 13 april 2021 van kracht is betreffende Lavide. Euronext is voornemens om Lavide te ‘delisten’ van de gereguleerde markt in Amsterdam. Lavide heeft nog 2 weken uitstel gekregen van Euronext.

Lavide, haar aandeelhouders en een aantal andere kleinere Nederlandse beursgenoteerde bedrijven zijn al langere tijd op de hoogte van deze problematiek. Voortkomende uit het feit dat er in Nederland geen OOB-accountant voor handen is om het accountantsonderzoek naar de jaarcijfers te doen.

Lavide is in goed gesprek met Euronext en is voornemens om een notering aan te vragen op de Europese groeimarkten of Euronext Acces op Euronext Parijs of Brussel. De voorbereidingen voor deze transfer zijn gestart, maar aan enkele voorwaarden om dit proces daadwerkelijk te starten moet nog worden voldaan.

Lavide is tevens in gesprek met Euroclear Nederland om de handel zo spoedig mogelijk weer van start te kunnen laten gaan. Zodra dit het geval is zal Lavide de markt daarover tijdig informeren. Ook zal het dan de markt informeren over de ontwikkelingen rondom het bedrijf.

Einde persbericht

D.M. van den Ouden

CEO Lavide Holding NV

vandenOuden@lavideholding.com