Euronext Amsterdam past delistingbeleid aan

11 October, 2023 20:00

Lavide Holding NV is verheugd te kunnen melden dat Euronext gehoor heeft gegeven aan een deel van de voorstellen die MidkapNL gedaan heeft in de problematiek rondom de beschikbaarheid van OOB-accountants.

Naar aanleiding van het overleg van Vereniging MidkapNL en Euronext Amsterdam, alsmede het bilaterale overleg met de betrokken beursfondsen, heeft Euronext Amsterdam een aanpassing doorgevoerd in het penalty bench beleid. Daartoe is vandaag (11 oktober 2023, nabeurs) een Notice uitgestuurd.
 
De doorgevoerde wijzigingen zijn:

  • Een beursfonds hoeft niet langer een gecontroleerde jaarrekening te publiceren om delisting te voorkomen. Het nieuwe criterium is het overleggen van een getekende opdrachtbrief voor de controle van de jaarrekening over het boekjaar 2024. Het criterium om de penalty bench te verlaten is ongewijzigd: het publiceren van een door een OOB-accountant gecontroleerde jaarrekening.
  • Euronext Amsterdam geeft beursfondsen extra tijd om aan het nieuwe, versoepelde criterium te voldoen. 
  • De nieuwe termijn zal niet eerder eindigen dan 18 januari 2024, waarmee de korte termijn deadline van begin november 2023 is komen te vervallen.

Voor Lavide is dus op dit moment vooral van belang dat de delistingprocedure voor haar aandelen op Euronext Amsterdam niet eindigt op 6 november 2023, maar op 18 januari 2024. Lavide zal zich in de extra tijd die het haar gegeven is ten volle inzetten om met een OOB-accountant tot een opdrachtbrief te komen. Er vallen nog geen zekerheden te geven over dit proces.

Lavide is lid van MidkapNL en dankt de voorzitter Peter Paul de Vries voor zijn inzet voor de vereniging en de betrokken bedrijven.

Einde persbericht D.M. van den Ouden
CEO Lavide Holding NV
vandenOuden@lavideholding.com