Lavide Holding NV tekent Letter of Intent

20 January, 2021 17:52

In juni 2020 gaf Lavide aan, dat een samenwerkingsovereenkomst met een nieuwe partner aanstaande was. Dit liep onverwacht anders en het traject is uiteindelijk on-hold gezet. Eind 2020 kwam Lavide in contact met meerdere andere partijen. Woensdag 20 januari 2021 is een Letter of Intent getekend met een Nederlands bedrijf dat actief is op het gebied van medische wetenschap en medische dienstverlening. Het is een jong bedrijf met een degelijke funding, welke geen relaties heeft met eerdere bestuurders van Lavide.

De nieuwe partner heeft daarnaast een inbreng van liquide middelen in Lavide toegezegd van € 250.000 voor de lopende kosten en is bereid de kosten van het overnametraject te dragen.

Bij een gerealiseerde overname in de loop van 2021 worden assets en liquide middelen ingebracht, die na de overname, een belang in Lavide vertegenwoordigen van ten minste 51%. Na de overname via een meerderheidsbelang hoopt het bedrijf snel te groeien door overnames en eigen ontwikkeling. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan hoog in het vaandel van beide partijen, waarbij het belang voor de aandeelhouders en werknemers niet in het gedrang dient te komen. De overname zal begeleid worden door een respectabel kantoor uit Nederland welke niet alleen toeziet op de transactie, maar ook op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de plannen. Afgesproken is, dat bij deze transactie minimaal de nominale waarde van € 0.50 per aandeel wordt gehanteerd en dat er geen omgekeerde splitsing zal plaats hebben van bestaande aandelen. Lavide hoopt in maart of april een BAVA te kunnen houden met een concreet voorstel voor de aandeelhouders.

Voor meer informatie: dhr. H.C.P.J. Riemens, 0633-917321